Dé ideale zithouding

Los van een goede sport- of ergonomische zetel in uw voertuig is het ook van uiterst belang een goede zithouding aan te nemen. Hierbij geven wij u enkele tips om uw zithouding te optimaliseren.

  RUGLEUNING
Druk uw lichaam goed naar achter in de stoel zodat u goed tegen de leuning zit. Schuif de stoel in een positie waarbij de hoek tussen onder- en bovenbeen licht gebogen is bij een ingedrukt pedaal.
  RUGLEUNING
Druk uw rug goed tegen de rugleuning. Stel de hoek van uw rugleuning zodanig in dat uw onder- en bovenarm een lichte hoekvormen bij het vasthouden van het stuurwiel. Het contact met de rugleuning moet ook bij het draaien aan het stuur in stand blijven
  ZITHOOGTE
Stel de zithoogte zodanig in dat u zo hoog mogelijk zit. Zorg voor een vrij zicht rondom en een goed zicht op uw instrumentenpaneel
  ZITHOEK
Stel de hoek van de stoel zodanig in dat u de pedalen makkelijk in kunt drukken. De bovenbenen dienen dan over de volle lengte licht ondersteund te worden zonder dat u tegendruk ondervind van de stoel. Pas desnoods de hoek van uw rugleuning nogmaals aan.
  ZITVLAKVERLENGING
Schuif de zitvlakverlenging naar een dusdanige positie dat er nog 2 à 3 vingers passen tussen uw knieholte en de stoel.
  LENDENSTEUN
Breng de lendenwervelpomp op een zodanige druk dat deze past bij uw lichaamsvorm. Zorg voor een naar voren gekantelde bekken, zodat uw tussenschijven niet worden afgeklemd
  LENDENSTEUN
Stel de zijwangverstelling zodanig in dat deze aansluit aan uw lichaam, zonder dat deze druk uitoefent. In de bochten zult u aangename ondersteuning ondervinden.
  HOOFDSTEUN
Stel de hoofdsteun zo in dat het hoogste punt gelijk ligt aan uw kruin. Kantel daarna de hoofdsteun, zodat de afstand tussen uw hoofd en de hoofdsteun circa 2 centimeter bedraagt.