Toile Classic

 

Cabriodoek gemaakt uit drie lagen naar de normen van de auto-industrie.  Het is beter geschikt voor klassieke voertuigen dan Everfast. De hoge rekbaarheid garandeert een goede pasvorm. 

Buitenlaag : 50% polyester en 50% acryl.

Tussenlaag : synthetisch rubber.

Binnenlaag : geweven katoen

          

Toile Everfast

 

Cabriodoek gemaakt uit 3 lagen naar de hedendaagse normen van de autoindustrie.  Het is geschikt voor de meeste moderne voertuigen, sterker en minder elastisch dan "Toile Classic" en daardoor minder geschikt voor oldtimers en Classic-Cars. 

Buitenlaag : 100% Acryl 

Tussenlaag : synthetisch rubber 

binnenlaag : Twill Polyester

      

PVC Standard 

 

PVC standaard is een 2 lagige cabriostof bestaande uit solide katoenweefsel met PVC buitenlaag.  Vroeger werd dit materiaal veel gebruikt af-fabriek, was relatief goedkoop en toch duurzaam.  Onder druk van de steeds strenger wordende milieunormen mogen bepaalde bestanddelen niet meer worden gebruikt wat zijn weerslag heeft op de algemene kwaliteit. Net deze bestanddelen zijn essentieel voor een lange levensduur, weerstand tegen uitdroging en verharding en een goede lichtechtheid.


        

 

Cotton Standard

 

 Solide katoenen backing en buitenstof van katoen/kunstmatige vezels aan elkaar gebonden met een speciale rubber.  Is een niet echt kleurvast materiaal wat krimpt door de jaren heen, Is enkel verkrijgbaar in zwart en beige. 

   

 

Original Material

 

Cabriokapmateriaal gebruikt als OEM-uitrusting door de autoconstructeurs.  Aftermarketkappen gemaakt volgens deze specificaties en met origineel design. Verschillende originele kleuren beschikbaar.  Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. 


         

 

US Acrylic 

 

 UV bestendig Amerikaanse cabriokapstof, vergelijkbaar maar vereenvoudigde kopie van de Duitse Sonnenland stof, de kwaiteit en de pasvorm voldoen aan de Amerikaanse Standaard. Afboording is meestal in PVC. 


        

 

 

Sonnenland - Classic

 

“Sonnenland” is de merknaam voor een 3 laags, hoog kwalitatief kapmateriaal. Origineel wordt deze stof gebruikt bij Mercedes , Porsche, BMW en andere A merken en is zeer duurzaam voor vele jaren. De binnenkleur is altijd zwart of beige en de stuctuur is wafelstructuur. 

 

 

                            

 

Sonnenland A5

 

Het originele “Sonnenland” kapmateriaal werd reeds in de jaren vijfig geproduceerd met een rayon-katoen draad melange.  Oude stock bestaat hiervan niet meer en zou niet meer bruikbaar zijn. Sinds 1970 is er een 100 Dralon alternatief voor de buitenlaag zoals we ze nu kennen.

Sinds 1995 is er een nog verbeterde versie van de “Sonnenland Classic” ontwikkeld nml. “Sonnenland A5” om aan de hogere eisen van de nieuwe generatie elektrisch bediende kappen te kunnen voldoen.  Deze worden merkelijk meer geopend en gesloten dan hun manueel bediende versies.