Lakdetailing 

 "Vandaag gaan we den auto simoniseren"  en ons pa nam een flesje uit een schap in de garage en hij begon er aan.  De meeste mensen herinneren zich dit tafereel nog levendig.  De bedoeling was ongetwijfeld goed, maar het resultaat bedroevend.  Waarom?  Omdat er een aantal zeer belangrijke stappen werden overgeslagen.  De wagen werd gewassen met één of andere soort zeep, in het beste geval autoshampoo en daarna werd de "simonis" gesmeerd en met poetswatten afgewreven.  Voila, klus geklaard, maar het resultaat was toch niet echt dat.  Het blonk wel, maar waarom was de lak niet echt glad?  En al die krassen waren er nog steeds.  En als de zon scheen was de wagen precies bedolven onder de spinnewebben. 

  

Dit is het resultaat van een combinatie van invloeden van zon, weer en omgevingsfactoren en slechte poetsmethodes.  

Een auto is toch wel een grote investering waar men met gepaste zorg dient mee om te springen.   Hieronder vindt u de verschillende stappen die nodig zijn om tot een goed resultaat te komen.  

 

  • Stap 1 : wassen

De lak wordt gewassen met de Wash Mitt en één van de Car shampoo's van Meguiars.  Zo wordt het loszittend vuil verwijderd zonder waskringen.  Droogwrijven gebeurt bij voorkeur met de Water Magnet.  


 

Megiuar's Shampoo's vindt u hier 

Wash Mitt & Water Magnet vindt u hier 

 

  • Stap 2  : Lakvoorbereiding

Zonder twijfel de belangrijkste, maar helaas ook de meest vergeten stap om tot een glanzend resultaat te komen.  De loszittende vervuiling is reeds verwijderd door de wasbeurt.  Er is echter ook nog de hardnekkige vervuiling zoals teer, boomsappen, industriële uitstoot ,spuitnevel, waskringen en krassen.  deze kan u niet gewoonweg afwassen, hiervoor zijn er straffere middelen nodig.  De Quick clay neemt het bovenliggende vuil voor zijn rekening.  De diverse compounds, polijstmiddelen en cleaners werken de lakdefecten weg.  Zo is uw lak ontdaan van alle storende elementen en wordt deze glad als glas.  Uw lak is nu zo glad als toen hij vers gespoten was.  Maar glanst deze ook zoals nieuw?  Nee, hiervoor moeten we naar de volgende stap.

          

Alle produkten voor lakvoorbereiding vindt u hier 

 

  • Stap 3  :  Polishen 

 Om de echte wet look te verkrijgen heeft de lak de nodige voedingsstoffen nodig.  Onder invloed van de UV-straling door de zon en de algemene weersomstandigheden verdwijnen deze stoffen en krijgt de lak een doffe look.  Omdat dit zeer geleidelijk gebeurt, heeft men dit meestal niet echt in de gaten.  Het verschil wordt pas duidelijk na een een grondige poetsbeurt zoals hier beschreven. Meestal is men er zich niet van bewust dat die verweerde, vervuilde lak nog zo mooi kan glanzen.  De foto's hieronder spreken boekdelen, zelfde wagen, voor en na. 

Deze voedingsstoffen noemt men polish.  Meguiars polishes zijn pure polishes en geen combinatie van compound, polish en wax.  

   

De polishes vindt u hier 

  • Stap 4  :  Waxen / sealen

Na wassen, voorbereiden en polishen is de lak terug in goede conditie.  Het is nu van belang om deze toestand zo goed mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf.  Dit kunt u best door de lak te gaan behandelen met een Wax uit het Meguiars gamma.  Dit geeft uw lak terug de uitstraling die hij verdient. Deze kan zowel manueel als machinaal worden aangebracht.  

Wax en Sealant vindt u hier 

 

  • Stap 5  :  Onderhoud 

Nu uw lak terug in nieuwstaat verkeert zal u zich verbazen over het gemak waarmee u de wekelijkse wasbeurt uitvoert.  Niet alleen neemt dit minder tijd in beslag, maart het resultaat is ook stukken beter dan voorheen.  U kan deze toestand behouden door met de juiste produkten te poetsen.  Was de wagen zoals beschreven in stap 1 en tussentijds een onderhoudsbeurt met Quick Wax doet wonderen.  

 

U kan deze stappen zelf uitvoeren en de produkten staan ook altijd op voorraad bij ons in de shop.  Wij kunnen dit ook voor u doen, u komt met de wagen langs zodat wij de conditie van de lak en de graad van beschadiging kunnen bekijken.  Aan de hand van deze factoren maken wij een prijs op of geven wij de nodige raad indien u zelf uitvoert.  Aan u de keuze.  vele klanten kiezen voor een poetsbeurt door ons als basis en onderhouden dan zelf de lak verder.  Zo bent u ook ineens zeker van een goed resultaat.  

  

 

Meguiars onderhoudsprodukten vindt u hier