Bekledingsmaterialen

 

Leder

 

Er bestaan erg veel soorten leder en elk heeft zijn kwaliteiten en zijn prijs.  Wij bij Creato hebben er voor gekozen om enkel te werken met materialen die het best beantwoorden aan de eisen van de verschillende toepassingen.  Herkomst van de huiden, manier van looien, manier van kleuren en afwerken zijn heel belangrijk voor de kwaliteit van de huid.  Voor alle toepassingen is er wel een ideaal soort leder en wij helpen u graag met de juiste keuze.  Omdat wij werken met vaste collecties blijven de kleuren zeer lang beschikbaar.  Dus als u na verloop van tijd toch een probleem heeft, kunnen wij u toch nog altijd helpen met de herstelling.  

 

   

 

Microfibres

Microfibres, de meesten onder ons kennen deze bekledingsstof als Alcantara, maar niet alle microfibers zijn Alcantara.  Wij hebben tal van verschillende merken microfibers in ons gamma met Alcantara en Dinamica als de absolute top en een aantal goede alternatieven.  Voor alle prijscategorien bestaat er wel een versie.  Belangrijkste is dat u steeds krijgt waarvoor u betaalt, kiest u Alcantara, dan wordt dit ook gebruikt.

 

 

Kunstleder

 

Kunstleder heeft in de loop der jaren een enorme evolutie doorgemaakt.  Waar het vroeger een goedkoop alternatief was voor leder heeft men nu door de samenstelling aan te passen soorten kunstleder ontwikkeld die sterk de eigenschappen van echt leder benaderen.  Natuurlijk kosten deze soorten kunstleder evenveel of soms meer dan leder.  Voor iedere toepassing is er wel een soort kunstleder die bijzonder geschikt is.  Materialen die anti-bacterieel zijn voor medische toepassingen.   Anti-rot en anti-uv voor de pleziervaart.  Anti-slip voor motorzadels enz.  Wij zijn verdeler van de kunstleders van "Skai".  Dit gamma covert het volledige spectrum van toepassingen.  Naast het Skai gamma hebben wij ook diverse andere merken en soorten.  

 

  

 

Autostoffen

 

Voor herstellingen hebben wij een groot gamma aan originele autostoffen van de meest uiteenlopende merken wagens.  Wanneer een autostof nog bestaat, kunnen wij deze vrijwel zeker leveren. 

 

 

Ook vele oldtimerstoffen zijn nog te verkrijgen.  Hierdoor kan uw oldtimer terug in zijn oude glorie hersteld worden. 

 

 

 

     

 

Automotive Tapijt

 

 

 

Automotive tapijt is niet hetzelfde als huistapijt.  Huistapijt is namelijk enkel geschikt voor vlak gebruik, terwijl automotive tapijt de vormen van de bodemplaat moet volgen.  Ook de backing is totaal ongeschikt voor automotive gebruik. Latex backing slaat vocht op wat aangeslagen ruiten tot resultaat heeft, om nog maar te zwijgen van de geur.   Voor bepaalde oldtimer wagens worden er zeer specifieke soorten tapijt gebruikt.  Hiervoor hebben wij verschillende leveranciers die diverse soorten aanbieden.  Er zijn een 7 tal verschillende tapijtsoorten specifiek voor de wagen nml. Standaard autotapijt, velours, DB two tone lus, Haargarn Wool square weave, Wool velours, Two tone velours en Zellwoll velours en Knit velours.  Diverse kleuren zijn leverbaar alsook zijn er voor een groot gamma oldtimers kant en klare tapijtsets leverbaar.